Autobedrijf Linker - Reparaties, Occasions, Verhuur en Meer!

Autobedrijf Linker


Autobedrijf Linker

Autobedrijf Linker

Het autobedrijf genaamd Autobedrijf Linker te Marum is opgericht door Henk Linker (2de van rechts op de foto). Henk heeft de deuren van Autobedrijf Linker geopend in 1990 en heeft de zaak opgebouwd tot wat het nu is. In de eerste jaren heeft Henk voldoende aan de tijd in de avonduren en de weekenden om de auto’s van zijn klanten te repareren. Ook beschikte Henk over een aantal occasions, deze werden mondjesmaat verkocht. Langzamerhand kwamen steeds meer mensen erachter hoe handig Henk was en ook steeds meer mensen ontdekten dat Henk leuke en goede auto’s verkocht voor een nette prijs.

Autobedrijf Linker werd in de jaren een steeds serieuzere onderneming totdat Henk besloot in 1998 om volledig aan de slag te gaan voor zijn Autobedrijf. Achteraf kunnen we wel zeggen dat dit wellicht de beste beslissing uit Henk zijn zakelijk leven is geweest, want op dit moment kunnen de Marumers Autobedrijf Linker niet meer wegdenken. Het Autobedrijf is een onderdeel van het dorp geworden en bij vrijwel iedereen bekend. Nadat Henk in 1998 de deuren van Autobedrijf Linker fulltime had geopend bleek al snel dat Henk zijn handen alleen niet meer voldoende waren. Om de klanten tevreden te houden en het bedrijf verder uit te bouwen waren extra handen hard nodig. Deze extra handen werden snel gevonden. Johannes Ottema (3de van rechts op de foto, naast Henk) kwam Henk helpen.

 

Autobedrijf Linker – De eerste werknemer

Door het aannemen van Johannes kreeg Henk de mogelijkheid om Autobedrijf Linker verder uit te breiden. Natuurlijk brengt het een verantwoordelijkheid en een risico met zich mee om personeel in te huren, maar daarnaast geeft het de ondernemer ook de mogelijkheid zijn tijd anders in te vullen en te bouwen aan de onderneming, dit was voor Henk niet anders. Een spannende maar vooral drukke tijd brak aan. Van 1998 tot 2003 werkten Henk en Johannes druk aan de opbouw van Autobedrijf Linker en dit deden ze goed want in 2003 liet het werk het toe om een nieuwe vestiging te openen. Henk durfde de stap te wagen en verhuisde met het bedrijf naar de nu huidige locatie aan de Industrieweg in Marum.

Een mooie en nette locatie waar de auto’s bestemd voor de verkoop netjes en goed gepresenteerd konden worden en wat de ruimte bood voor een nette en grote garage waar gemakkelijk aan meerdere auto’s gesleuteld kon worden. Henk besefte dat hij nu moest doorpakken en zorgen dat hij werk genoeg voor handen had om de huidige locatie te onderhouden en om nog te kunnen investeren.

 

Meer personeel nodig

Henk besloot in 2003 niet alleen te verhuizen maar ook om nog een tweede monteur in dienst te nemen. Deze monteur draagt de naam Eppie Spoelman. Eppie bleek een goede aanwinst te zijn voor Autobedrijf Linker te Marum en heeft in de jaren zijn vakmanschap vergroot en laten zien een niet te missen onderdeel van het bedrijf te zijn. Naast deze 2 monteurs is het team nog verder versterkt in 2009 door Stephan Renkema. Stephan is na een periode van stage aangenomen in 2009 en is ondertussen een niet meer weg te denken onderdeel van het team van Autobedrijf Linker. Inmiddels is Stephan ook regelmatig achter de balie te vinden. Hij is naast Andre het aanspreekpunt van de werkplaats. Ook neemt hij diverse taken op zich zoals het contact met klanten, factureren en het verhuren van onze bussen en auto’s.

Na jarenlang een vast team te hebben gehad is Eppie eind 2016 een andere weg ingeslagen. Hij werkt nu bij een leverancier in auto-onderdelen. Robbert Hazenberg is in zijn plaatst gekomen. In 2017 is Engbert de Vries, die zijn opleiding zo goed als afgerond heeft, in de plaats van Robbert gekomen. Naast Engbert hebben we Mark Roffel extra aangenomen. Mark Roffel is een leerling-monteur die het vak al goed begrijpt. Met deze jongens erbij hebben we weer een leuk, energiek team.

 

Linker Marum

(Van links naar rechts)
Henk Linker, André Linker, Stephan Renkema, Engbert de Vries, Yvonne Linker, Johannes Ottema, Mark Roffel en Arend Brookman

 

Autobedrijf Linker – De nieuwe generatie

Naast het feit dat Henk zakelijk aan de weg timmerde is er in zijn privé leven ook het een en ander gebeurt. Henk heeft zijn huidige vrouw Alie ontmoet en heeft samen met haar 2 prachtige kinderen op de wereld gezet, André en Yvonne. André en Yvonne zijn opgegroeid met auto’s en waar je van een jongen nog kunt verwachten dat hij voorliefde heeft voor auto’s was dit bij Yvonne niet anders. André was al vroeg met brommers bezig, waarna de auto’s kwamen en vervolgens meedeed met autocross. Het autocrossen is uitgegroeid van hobby tot professioneel niveau.  André was ook al vrij jong toen bleek dat hij een voorliefde had voor auto’s en het was dan ook te verwachten dat hij in de voetsporen van zijn vader zou treden.

Yvonne mocht graag met haar vader toeren en ook van autocross was zij niet vies. Vandaag de dag werken beide kinderen bij Autobedrijf Linker waar André de autogarage voor zijn rekening neemt en Yvonne volledig bezig is met de verhuur van busjes en auto’s.

Autobedrijf Linker kent een mooie geschiedenis in zijn ontstaan en is te betitelen als een echte familie onderneming. Je kunt hier altijd terecht voor een gezellige praatje of een lekkere kop koffie. Autobedrijf Linker vindt de no-nonsense instelling zeer belangrijk. Zij willen enkel tevreden klanten en zijn bereid om hier veel voor te doen. Zij kunnen dan ook door de nauwe banden die ze met elkaar hebben goed en snel een oplossing vinden voor vrijwel alle problemen en je voelt je er snel op je gemak. Op dit moment hebben ze een nieuw pand erbij gekregen vlakbij het oude pand die voornamelijk wordt gebruikt voor de verhuur. Klanten kunnen hier gemakkelijk hun auto parkeren en/of hun gehuurde bus of auto ophalen.

Autobedrijf Linker

Autobedrijf Linker

Autobedrijf Linker

Autobedrijf Linker – Reparaties

Bij Autobedrijf Linker kunt u onder andere terecht voor de reparatie van uw auto. Bij Autobedrijf Linker vinden wij het zeer belangrijk dat u veilig en snel weer op weg kunt als uw auto een defect vertoont. Autobedrijf Linker beschikt dan ook over voldoende apparatuur om uw auto uit te lezen en doelgericht een reparatie uit te voeren. Daarnaast beschikken wij over monteurs die allemaal up-to-date zijn met de laatste modellen auto’s en altijd zorgen dat u voor een goede prijs / kwaliteitsverhouding weer op weg kunt. Wij willen onze klanten ook de zekerheid bieden dat wij altijd de meest recente oplossing kennen voor uw probleem en zijn ons er dan ook van bewust dat wij over de laatste informatie moeten beschikken.

Een leuk voorbeeld daarvan is dat onze monteur Johannes Ottema jarenlange ervaring heeft. Stephan Renkema na zijn opleiding zijn APK heeft gehaald en inmiddels ook al wat jaren ervaring heeft opgebouwd. Engbert de Vries is net klaar met zijn opleiding en Mark Roffel is nog aan het leren. Daarnaast bieden wij stageplekken aan. Door het aanbieden van stageplekken verplichten wij onszelf ook om op de hoogte te blijven van de nieuwste technieken. Autobedrijf Linker maakt zich daarom altijd hard om de voor u meest geschikte oplossing te vinden! Heeft u daarom vragen over een reparatie of wilt u een offerte van Autobedrijf Linker vult u dan het formulier in door hier te klikken.

Autobedrijf Linker – Bandenservice

Naast de reparatieservice beschikt Autobedrijf Linker ook over een bandenservice. U kunt voordelig uw winter- en zomerbanden aanschaffen, maar u kunt ze ook laten opslaan. Op die manier hoeft u thuis geen plek vrij te houden voor uw banden en kunt u gemakkelijk uw banden laten wisselen bij Autobedrijf Linker. U hoeft enkel een afspraak te maken en dan worden uw banden voor uw gewisseld tegen een zeer voordelig tarief en soms vanuit service. Geen smerige banden op uw achterbank en geen gesjouw met uw velgen. Nee gewoon gemak en service voor u! Meer weten over onze bandenservice klik dan hier.

Autobedrijf Linker

Autobedrijf Linker – Occasions

Verder kunt u bij ons altijd een actueel en aantrekkelijk aanbod van auto’s vinden. Alle auto’s verkeren in goede staat en kunnen vrijwel allemaal direct worden meegenomen. In deze tijden van veel concurrentie en scherpe prijzen is het voor Autobedrijf Linker altijd weer een uitdaging om die auto te vinden die voor een eerlijke en goede prijs verkocht kan worden. Verder vinden wij service en garantie een groot goed, wij willen dan ook dat alle auto’s die bij ons het terrein verlaten in goede conditie verkeren. U moet met een veilige auto op weg kunnen en er van uit kunnen gaan dat u niet voor verrassingen komt te staan. Wij willen u deze service bieden! Wilt u meteen ons actueel overzicht van occasions zien klik dan hier.

U kunt bij ons ook uw oude auto inruilen en u kunt ervan uitgaan dat u hiervoor altijd een eerlijke prijs krijgt! Naast het aanbieden van auto’s willen wij u ook nog meer service bieden. Hebt u namelijk een bepaald model in uw hoofd maar kunt u deze niet vinden tussen onze occasions maak dan gebruik van onze “Autozoeker” optie. Wij gaan dan voor u op zoek zodat u de zekerheid heeft van een goede auto en geen risico hoeft te lopen van het kopen van uw auto bij een garage of particulier die u niet goed kent of vertrouwd. Laat ons dat uw risico dragen en geniet u van uw nieuwe auto. Klik hier om naar onze Autozoeker functie te gaan. Wacht daarom niet langer en kies vandaag nog uw auto voor de toekomst en geniet van onze voordelige maar bovenal goede service!

Autobedrijf Linker

Overige diensten en services Autobedrijf Linker

Hieronder vindt u een opsomming van de diensten en services die u bij Autobedrijf Linker Marum kunt verwachten. Twijfelt u of wij u kunnen helpen, of heeft u nog een vraag over de dienstverlening neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 • Professionele Service
 • Onderhoud van alle merken auto’s
 • APK Keuringen
 • Airco service
 • Reparaties
 • Lease
 • Inruil mogelijkheid
 • Financiering mogelijk
 • Verhuur van personenbussen
 • Verhuur van bedrijfsbussen
 • Verhuur van personenauto’s
 • Verhuur van bakwagens
 • Opslag zomer- en winterbanden

Autobedrijf Linker

Lid van BOVAG

Autobedrijf Linker is aangesloten bij de Bovag. Dit is niet zomaar een vermelding maar verplicht ons om aan de strengste eisen te voldoen. Wat houdt een Bovag-garantie in, vraagt u?

Occasions die verkocht worden met de BOVAG-garantie, hebben 6 maanden garantie die voor rekening komen van het verkopende autobedrijf. Dit verplicht het autobedrijf om te zorgen dat de verkochte auto’s in perfecte staat verkeren op het moment van verkoop. Dit geldt wel voor problemen die op het moment van verkoop al bestonden en geldt zowel voor de onderdelen als de arbeidsuren.

Verder geldt dit ook voor de gebreken die tijdens de garantieperiode ontstaan en kunnen worden toegekend aan normaal gebruik.  Elke auto die wordt verkocht met een BOVAG-garantie is voorzien van NAP (nationale auto pas, zie voor meer info hieronder). De prijzen die u op deze website vindt van onze occasions zijn zogeheten meeneem prijzen. Dat betekend dat er op onze occasions niet standaard Bovag-garantie wordt gegeven. Wanneer u gebruik wilt maken van de Bovag-garantie geeft u dit dan aan.

Er zal dan wel een meerprijs gerekend worden. Dit doen wij omdat niet iedereen gebruik wil maken van de Bovag-garantie. Wilt u hier meer over weten klik dan hier. Verder geldt er voor regulier onderhoud door een Bovag garage 3 maanden garantie op de verrichte werkzaamheden. Of het nu gaat om een reparatie of onderhoudsklus, de aanschaf van een nieuwe auto of de inruil van uw huidige auto.

De specialisten van bij Bovag aangesloten bedrijven weten waar ze het over hebben. Bovaq is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een breed en goed geaccepteerd kwaliteitskeurmerk. Alle bedrijven die zich willen aansluiten bij de BOVAG moeten aan strenge kwaliteitseisen voldoen die elk jaar opnieuw gecontroleerd worden. Deze bedrijven kunnen op deze manier hun werk deskundig uitvoeren en zijn zeer betrouwbaar richting de consument.

 

Lid van Nationale Auto Pas

Waarom is de NAP voor u zo belangrijk?

Doordat er nog steeds veel fraude wordt gepleegd met de kilometertellers van auto. (Wij noemen dit teller fraude.) Lopen voornamelijk consumenten tegen hoge kosten aan. Jaarlijks bedraagt deze schade meer dan 700 miljoen euro. Als u een auto koopt met een teruggedraaide kilometerteller heeft u een grote kans teveel te betalen voor deze auto, daardoor heeft u een grote kans op dure reparaties.

Een auto met een hoge kilometerstand is doorgaans goedkoper dan dezelfde auto met een lagere kilometerstand. Door de kilometerstand terug te draaien laten oplichters u op deze manier meer betalen voor de auto dan dat hij in werkelijkheid waard is.  Met de Nationale Auto Pas ofwel NAP krijgt u de garantie dat de kilometer stand klopt. U betaald dan voor de daadwerkelijk gereden kilometers en niet de kilometers die een oplichter u voorschotelt. Naast de aankoopprijs die nauw gekoppeld zit aan de kilometerstand is de kilometerstand ook zeer belangrijk voor het onderhoud van uw auto.

Meer en meer zijn auto’s uitgerust met elektronica die aangeeft wanneer u naar de garage moet voor onderhoud. Als de stand is teruggedraaid krijgt de auto niet op tijd zijn benodigde onderhoud wat weer kan zorgen voor grote kosten. Bij Autobedrijf Linker worden vrijwel alle auto’s verkocht met een NAP. Hebt u vragen of twijfelt u neemt u dan gerust contact met ons op!

 

APK Service

Vergeet u ook weleens de APK datum van uw auto. Het kan zelfs zijn dat u al eens een bekeuring heeft gehad omdat uw APK was verlopen. Voorkom deze ellende met onze APK Reminder.  Het werkt als volgt: Klik op de afbeelding hierboven van de APK Reminder, er opent zich een nieuwe webpagina. Bij deze webpagina heeft u de mogelijkheid om uw kenteken en uw mailadres in te vullen.

Als u deze gegevens heeft ingevuld dan ontvangt u van ons mail met daarin de gegevens van uw Apk-Keuring. U zult van ons enkele weken voordat uw APK verloopt opnieuw een mail krijgen met het verzoek een afspraak te maken voor de keuring van uw auto. Op deze manier wil Autobedrijf Linker u graag een goede service bieden.

 

Garagetaal

Misschien wel eens van de mooist ontworpen diensten van de BOVAG is Garagetaal. Een website waar u duidelijk en overzichtelijk alle vaktermen kunt terugvinden. Zoals elk beroep heeft ook de autobranche zijn eigen vaktermen. Daarnaast bestaat er ook nog eens een breed assortiment aan onderdelen en vaak spreekt u de monteur die daadwerkelijk aan uw auto heeft gesleuteld niet maar krijgt u een factuur van de administratieve afdeling van uw autobedrijf. Wij kunnen ons voorstellen dat u nog vragen heeft over wat bepaalde termen inhouden of wat er nu eigenlijk gebeurt is aan uw auto.

Garagetaal geeft u deze mogelijkheid. Op deze website van Garagataal vindt u vrijwel alle termen terug op alfabetische volgorde. Wij van Autobedrijf Linker geven u natuurlijk graag persoonlijk uitleg, maar ook ons kan het gebeuren dat wij toch te ingewikkeld voor u zijn omdat het ons vak betreft. Autobedrijf Linker vindt het daarom ook belangrijk dat u echt begrijpt wat er is gebeurt en raad u dan ook aan om de website van Garagetaal te gebruiken. U kunt naar de website gaan door op de afbeelding te klikken.

 

Autobedrijf Linker nawoord

Zoals u op deze site kunt terug vinden en wij hopen ook in de praktijk heeft ondervonden, doen wij ons uiterste best om u als klant duidelijk, vakkundig, eerlijk maar bovenal klantvriendelijk te helpen met uw autoschade of aankoop van uw nieuwe auto. Autobedrijf Linker vindt het dan ook belangrijk om u te helpen zoals wij zelf ook graag geholpen worden en vinden het daarnaast belangrijk om te weten wat u van ons of onze service vindt. Wij willen u dan ook vragen om het ervaringsscherm in te vullen.

Autobedrijf Linker