Autobedrijf Linker

In 1990 is Henk Linker naast zijn fulltime baan begonnen als hobby met het verkopen van gebruikte auto’s. In 1998 is Henk gestopt met zijn baan en volledig in de autobranche gegaan. Een spannende maar vooral drukke tijd brak aan. Van 1998 tot 2003 werkte Henk druk aan de opbouw van Autobedrijf Linker. Johannes hielp hem in de avonduren mee met de reparaties en onderhoud van auto’s. 

In 2003 liet het werk het toe om een nieuwe vestiging te openen. Henk durfde de stap te wagen en verhuisde met het bedrijf naar de nu huidige locatie aan de Industrieweg in Marum. Een mooie en nette locatie waar de auto’s bestemd voor de verkoop netjes en goed gepresenteerd konden worden en wat de ruimte bood voor een nette en grote garage waar gemakkelijk aan meerdere auto’s gesleuteld kon worden. Henk besefte dat hij nu moest doorpakken en zorgen dat hij werk genoeg voor handen had om de huidige locatie te onderhouden en om nog te kunnen investeren. Henk besloot daarom om in 2003 niet alleen te verhuizen maar ook om nog Johannes als fulltime monteur en een tweede monteur in dienst te nemen. Deze 2e monteur draagt de naam Eppie. Eppie bleek een goede aanwinst te zijn voor Autobedrijf Linker en heeft in de jaren zijn vakmanschap vergroot en laten zien een niet te missen onderdeel van het bedrijf te zijn. Inmiddels is Eppie na een korte onderbreking chef-werkplaats en regelt alles voor de werkplaats.

Naast deze 2 monteurs is het team nog verder versterkt in 2009 door Stephan. Stephan is na een periode van stage aangenomen in 2009, maar is sinds 2020 een andere weg ingeslagen in het bedrijf van zijn ouders. In 2017 is Engbert als 4e monteur aangenomen. Hij heeft net zoals Stephan ook bij ons stagegelopen, maar heeft tussendoor eerst nog elders werkervaring opgedaan. In 2019 is Rico na zijn stage ook gebleven. Elk moment dat hij kan, komt hij werken. In 2021 is Leffert aangenomen. Hij is na jarenlange trouwe dienst bij een andere garage een uitdaging bij Linker aangegaan. Daarnaast is Bryan in 2022 aangenomen als leerling monteur. Kortom, een leuk team van monteurs wat elkaar goed aanvult. 

Henk zijn kinderen, Andre Linker en Yvonne Linker zijn allebei ook werkzaam en inmiddels mede-eigenaren van het bedrijf. Andre is na zijn baan als automonteur bij een andere garage fulltime begonnen bij zijn vader. Andre was werkzaam als monteur in de werkplaats en nam langzamerhand het regelwerk en contact met de klanten op zich. Inmiddels is Andre nu volledig gericht met de verkoop van occasions en helpt daar waar het nodig is.

Yvonne is in 2009 parttime in dienst gekomen. Zij is begonnen met de administratie van het bedrijf. Hiernaast is Autobedrijf Linker begonnen met het verhuren van busjes. Yvonne heeft zicht hier volledig op gericht. De verhuur van busjes bleek een succes en in 2012 is Yvonne fulltime in het bedrijf gaan werken. Inmiddels is Linker Verhuur een succesvol verhuurbedrijf geworden. Arend is als parttimer aangenomen om de busjes goed te onderhouden. Arend is altijd werkzaam geweest bij een autobedrijf in Groningen. Hij heeft dus veel ervaring en voor Linker Verhuur een goede aanwinst. 
 
In 2022 hebben wij een verbouwing ondergaan. Een extra balie voor de verhuur en een eigen balie voor de werkplaats. Ook is de werkplaats uitgebreid met 60m³. Hierdoor is er meer ruimte voor alle monteurs.

Team Linker

 

Het hele team van Autobedrijf Linker heet u van harte welkom.