Autobedrijf Linker helpt u op weg met Garagetaal!

Garagetaal

Garagetaal

Garagetaal is voor u als consument ontwikkelend. Met Garagetaal wordt geprobeerd de kloof tussen vakmensen in de autobranche en u als consument te verkleinen. Zoals elk beroep vaktermen heeft is dit in de autobranche niet anders. Dit wordt het zogeheten “vakjargon” genoemd. Naast deze vakjargon hebben we ook nog te maken met tal van onderdelen en accessoires die op een auto zitten. De gemiddelde consument vindt vooral zijn auto mooi en wil dat deze rijdt, en hoe die dingen onder motorkap heten maakt ze niet zoveel uit.

Garagetaal is een initiatief van de Bovag die wij van Autobedrijf Linker aanmoedigen. Op de website van Garagetaal kunt u vrijwel alle termen die op uw factuur te vinden zijn terugvinden en krijgt u van veel vaktermen een duidelijke en begrijpelijke uitleg te zien. Wij hebben hieronder de meeste voorkomende zaken voor u uitgelicht, dit zijn dan de onderwerpen waar de meeste vragen over worden gesteld. Staat u onderwerp er niet tussen kijk dan eens op de website van Garagetaal door op de afbeelding hieronder te klikken.

Garagetaal

 

Garagetaal – Fabrieksgarantie

Onder fabrieksgarantie verstaan we de garantie die wordt gegeven door een fabrikant of importeur van bepaalde onderdelen of complete auto’s. Deze garantie ontvangt u dus van de fabrikant of importeur en niet van uw autogarage. Om recht te hebben op de garantie maakt het niets uit welk autobedrijf het onderhoudt verricht. Het onderhoudt moet wel volgens fabrieksvoorschriften worden uitgevoerd. Maar u kunt dus volledig zelf beslissen welk autobedrijf deze reparatie voor u uitvoert. Meer weten bekijk het filmpje hieronder.

 

 

Garagetaal  – APK

De verwarring die vaak ontstaat is dat een APK-Keuring een onderhoudscheck is. Dit is niet helemaal waar, het verschil is dat tijdens een APK-Keuring de auto wordt gecontroleerd op een aantal door de overheid vast gestelde veiligheidspunten. Als uw auto dus APK goed gekeurd wordt betekend dit dat uw auto op het moment van de keuring in veilige staat verkeerd. Dit zegt natuurlijk niets over zaken die ook onderhoudt nodig zijn maar niet vallen onder de veiligheidspunten voor de APK. Daarom is het aan te raden om een APK-keuring altijd samen te plannen met een onderhoudsbeurt. Meer weten bekijk het filmpje hieronder.

 

 

Garagetaal – Milieukosten

Om uw auto te laten rijden en funcioneren zijn voor tal van onderdelen filters en vloeistoffen nodig. Deze filters en vloeistoffen kennen een bepaalde levensduur en zullen naar verloop van tijd vervangen moeten worden. De filters en vloeistoffen zouden slecht voor het milieu zijn als wij deze rechtstreeks in de prullenbak zouden doen. Daarom worden deze apart afgevoerd en vernietigd. Dit brengt extra kosten met zich mee en deze kosten berekenen wij voor een gedeelte door aan de klant. Meer weten bekijk het filmpje hieronder.

 

 

Garagetaal – Klein materiaal

Waar nog met grote regelmaat naar wordt gevraagd is de term klein materiaal op de factuur. Vaak wordt gedacht dat deze post op de factuur wordt gebruikt om de prijs expres duurder te maken, dit is niet het geval. Wanneer wij aan uw auto sleutelen hebben wij met grote regelmaat smeermiddelen, boutje, moertje en/of ander klein materiaal nodig om uw auto naar behoren te repareren. Deze kleine onderdeeltje voegen wij dan samen op de factuur onder de naam “klein materiaal”. Meer weten bekijk het filmpje hieronder.

 

 

Garagetaal – Vakantiecheck

Omdat op vakantie gaan veel meer vraagt van uw auto dan uw normale dagelijkse ritjes is het goed de auto na te laten kijken voordat u op vakantie gaat. De auto zal dan gecontroleerd worden door ons op veel voorkomende probleempunten en indien nodig zal geadviseerd worden om bepaalde zaken te laten vervangen voordat u op vakantie gaat. Onze ervaring speelt hierbij een belangrijke rol, wij kunnen over het algemeen goed inschatten of bepaalde onderdelen het nog wel even volhouden of dat het toch echt aan te raden is deze te vervangen. Meer weten bekijk het filmpje hieronder.